Alexandru Orlando
visez enorm, colorat în demenţă

Nirvana şi scena întâlnirii – 5 august 2010


Nirvana este scopul suprem al existenţei, este nimicul care susţine totul. Şi cum dragostea e totul şi totul e făcut mai ales din nimic, îmi permit să mă afund în acest cerc vicios şi să subliniez legătura dintre dragostea absolută şi conceptul nirvana, tangentă cu povestea mea.

S-au născut pentru a juca această scenă, rolul vieţii, momentul vieţii, au fost atât de norocoşi să poată juca rolul principal într-o dragoste absolută. Atunci haideţi să vă spun o poveste, dragii moşului:

S-au întâlnit pe 5 august, anul mântuirii 2010, la Universitatea din Bucureşti, lângă Facultatea de Chimie, mai exact chiar în faţa la metrou. [Ce poveste urâtă..chimie. Ambalajul ascunde multe]. Acolo doar decorul punerii în scenă a devinirii Brahman: Oamenii care vând la anticariate, K-urile, maşinile, căldura, clădurile geniale, cerşetorii, cei care mâncă o jumătate de pâine, cealaltă păstrată pentru el, fie acesta şi unul pe bicicletă. Erau şi ele, erau şi ei, depărtaţi si absurzi (bineînţeles), peste 20..peste 30.. 80?!, chiar şi o 100 de ani. Puneau în scenă o viaţă, iar timpul se oprise atunci pentru că era nimicită setea de durere (adică de viaţă, pentru că viaţa înseamnă durere). Puteau iubi cu adevărat. Deci oamenii din jur erau pierduţi, fără alte iluzii, ei doar îşi jucau rolul, aici şi atunci.. pentru totdeauna. Avem noroc, că marionetele nu ies la pensie.

Cei doi au trăit pentru asta, pentru a mânca Nirvana la Universitate. Acum vorbim despre îngheţata Nirvana, care ca şi conceptul din budism şi jainism se spune că este în afara oricărei posibilităţi de reprezentare mentală. Dacă până acum, ai avut impresia că ai mâncat vreo îngheţată bunicică, Nirvana îţi dă peste cap tot ce ai spus, îţi schimbă tot, determinându-te să-ţi dai seama că ai fost mult prea generos numind-o bunicică.

Dacă ar fi existat vreodată vreo părticică din Karyn în mine, acea părticică ar fi iubit-o pe Josephine. Dar cum nimic nu durează, nimic nu există, spunem că sunt doar momente, doar iluzii. Trist este că ei n-au putut călătorii împreună, pentru că aşa le-a fost scris. Nu există iubire absolută, ci doar roluri, mai mult sau mai puţin lungi, cu Oscar sau fără, care dau peste cap prima propoziţie din această frază mai mult sau mai puţin.

Oricum..El era Karyn, iar ea era Josephine.

P.S.: Nu o să înţelegi nimic din asta. Eu ţi-am spus doar o poveste. Nu poţi să vezi zâne dacă nu eşti zănatic. fi Nu ştiu ce a fost, de ce am scris, cum am scris, că am scris la 4 dimineaţa. Dar dacă eşti o persoană mediocră, cu puterea de imaginaţie (dorinţă de înţelegere) şi legea morală comparabile cu o bornă kilometrică chiar nu este un post pentru tine .. du-te şi ia-ţi o viaţă. Se vindea la Unirea, la unu. O prinzi chiar reduceri.

Anunțuri

Un răspuns to “Nirvana şi scena întâlnirii – 5 august 2010”

  1. genial 🙂 u made my day


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: