Alexandru Orlando
visez enorm, colorat în demenţă

Kings on Ice


E vorba de spectacolul Kings on Ice de la Bucureşti care a avut loc pe 11 aprilie 2010. A doua oară când am fost la acest spectacol organizat de Amphitrion (mulţumim) , din 3 organizate. Făcând o comparaţie cu cel din 2008, pot spune că cel de anul acesta a fost peste el, din mai multe puncte de vedere. A fost un spectacol extraordinar, deosebit, o seară unică, totul a fost la superlativ !

Am ajuns în sală pe la 19,20. La intrare, nu a mai fost control de aparat foto-apă. (sau cel puţin nu pe mine). Dar nici nu aveam, nu aveam chef să las pe acolo aparatul. A fost bine şi aşa, am trăit spectacolul, nu am stat să fotografiez, pentru că le puteam găsi pe net ulterior şi la o calitate mai bună.

[Următoarele rânduri vă rog să le priviţi din perspectiva unui om din sector E, rândul 7, locul 11]

Pe la ora 20,00 şi ceva a început şi mult-aşteptatul spectacol.  Şi-au făcut apariţia toţi patinatorii, şi la sfârşit şi King on ice – Evgeni Plushenko, care a spart gheaţa , el fiind primul care a prezentat un program. A debutat cu programul său lung de la Olimpiadă, Tango Amore, acompaniat bineînţeles de violonistul Edvin Marton.

Şi tot aşa fiecare şi-au prezentat câte 2 programe. (a fost o pauză de 20 de minute între prima parte şi a doua).

Un alt moment deosebit al primei părţi a fost Traviata lui Stephane Lambiel, o interpretare excepţională

Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy sunt super şi în realitate.

Ei, împreună cu Tatiana Volosozhar şi Stanislav Morozov au realizat împreună un program marca Ingo Steuer.

Nathalie Pechalat şi Fabian Bourzat, Julia Sebestyen, Fleur Maxwell, Denis Ten, au fost alte nume ale patinajului artistic care ne-au incantat.

Fiona Zaldura si Dimitri SukhanovAlexei Polishuk şi Robert Cording, ne-au arătat atâtea elemente dificile, acrobaţii şi unele elemtene comice (Polishuk şi Cording)

Sergei Yakimenko a sărit peste o maşină.

Jason Graetz, omul cu picioarele de cauciuc.

Ne me  quitte pas -ul lui Lambiel…

Je suis mallade-ul lui Plushenko .. au ridicat sala în picioare, fiind aclamaţi de toată lumea.

A fost o gală pe care toţi patinatorii au tratat-o cu interes, elemente executate ca la carte: sărituri: triplu-triplu toe-loop, triplu axel, chiar aproape o cvadruplă  .. piruetele deosebite, multe elemente dificile, acrobaţii..

Şi publicul a fost generos, foarte calumea, numai lume bine.. şi s-a aplaudat la greu… însă simţeam să auzim acest lucru şi de la unul dintre artişti. „Vous etes INCROYABLES!”

Marele final:

S-a terminat pe la ora 22,40.

O concluzie ar fi că a fost o seară de neuitat, superbă..a meritat tot (drumul, banii, faptul că am deranjat anumiţi oameni cărora ţin să le mulţumesc încă odată). Nu am mai luat autograf (am deja unul), pentru a putea prinde trenul de întoarcere.

Ţin să spun că pe lângă spectacol, m-a cântat şi faptul că i-am cunoscut pe cei după forumul Onlinesport. Mi-a părut bine să îi cunosc şi în realitate, sunt într-adevăr nişte oameni deosebiţi ! 🙂

Spectacolul va fi difuzat şi la televizor pe B1 , însă nu ştiu când, o să anunţ ca să se poată uita şi cei care nu au fost la fel de norocoşi.

Îi admirăm pentru că sunt faimoşi. Sunt apreciaţi şi înconjuraţi de atenţie. Aduc patinajul la cote foarte ridicate, ne uimesc, ne lasă impresia că orice este posibil pe oglinda de gheaţă. Ne prezintă o parte tehnică pe care o îmbină cu una artistică şi la sfârşit se înclină în faţa noastră mulţumindu-ne pentru aplauze (cred că nimic nu este mai frumos decât să vezi chipurile înseninante ale oamenilor care te aplaudă la scenă deschisă). Primesc premii şi se vorbeşte de ei peste tot. Realizăm ce am fi putut noi să fim şi tocmai de aceea îi respectăm. Ei sunt nişte supra-euri ale noastre.

Poate că nu în fiecare dintre noi se găseşte un Evgeni Plushenko, un Stephane Lambiel sau un Robin Szolkowy, însă cu siguranţă se poate găsi un om capabil să iubească acest sport.

Anunțuri

Niciun răspuns to “Kings on Ice”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: