Alexandru Orlando
visez enorm, colorat în demenţă

Campionatul European de Patinaj Artistic 2010


Zilele acestea se desfăşoară Campionatele Europene de Patinaj Artistic de la Tallinn. M-am uitat în fiecare seară la televizor şi am văzut ce am putut să văd, deoarece au mai fost şi transmii după-amiaza, atunci când eu sunt la şcoală.

Primele medalii au fost acordate la proba de perechi, unde ruşii Yuko Kawaguchi si Alexander Smirnov au luat medalia de aur. Îmi place perechea lor şi mi-a părut bine că au câştigat. Acesta fiind şi cel mai bun rezultat al lor, campioni europeni. Pe locul 2 abia au fost marii favoriţi, nemţii Aliona Savchenko si Robin Szolkowy cărora nu prea le stă bine cu medalia de argint la gât. Se vedea pe amandoi că nu le-a picat bine. Această pereche este triplă campioană europeană şi dublă campioană mondială. Să sperăm că la Jocurile Olimpice vor câştiga titlul olimpic, singurul care le lipseşte. Medalia de bronz a ajuns tot în Rusia, a fost câştigată de Maria Mukhortova şi Maxim Trankov. Un titlu important ei îl au pe vremea junioratului, titlul mondial.

A doua probă care şi-a aflat câştigătorii a fost proba masculină, unde după o absenţă de 4 ani din patinaj, rusul Evgeni Plushenko a reuşit să se impună pe locul 1, cu un punctaj astronomic. Mă bucur că s-a întors regele patinajului, ţarul Plushenko. Acest patinator este campion olimpic, triplu campion mondial şi de 6 ori campion european. Medalia de argint i-a revenit lui Stephane Lambiel, meritat. Patinatorul elvenţian este dublu campion mondial. Brian Joubert şi-a mai trecut în palmares o medalie şi anume medalia de bronz. Nu prea i-a convenit nici lui locul. Acest francez este campion mondial şi triplu campion european.

S-au mai acordat medaliile de la proba de dans. Medalia de aur a ajuns în Rusia, la favoriţii Oksana Domnina şi Maxim Shabalin care sunt şi campioni mondiali şi dublu campioni europeni. Şi italienii au obţinut o medalie, de argint prin Federica Faiella şi Massimo Scali, nu au câştigat nicio competiţie importantă, precum cei enumeraţi. A 5-a medalie pentru Rusia din 12 posibile, şi anume de bronz a fost cucerită de Jana Khokhlova şi Sergei Novitski care mai au în palmares un titlu european.

În seara această se va termina şi competiţia fetelor şi o să revin cu rezultate. Şi cu poze 😀

Felicitări tuturor!


Reclame

Un răspuns to “Campionatul European de Patinaj Artistic 2010”

  1. te rog sa scrii si de australian open [-(


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: