Alexandru Orlando
visez enorm, colorat în demenţă

Sunt asa cum traiesc, traiesc asa cum sunt


După cum ştim, conform teoriei behavioriste a psihologiei clasice, psihicul uman este o structura inchisa, deci nu dezvolta relatii cu mediul si noi nu putem avea acces la constiinta, tot ceea ce putem analiza fiind comportamentul. Asadar noi suntem priviti de ceilalti din perspectiva comportamentului nostru, noi suntem ceea ce facem, noi suntem ceea ce traim.Fiecare avem stilul nostru de viata, adoptat dupa bunul plac, mai mult sau mai putin influentati de altii.

Cum esti tu? Sunt sigur ca ti-ai pus aceasta intrebare de multe ori. Si ai cerut parerea unor cunostinte (mai ales in unele momente de indoiala). Nu trebuie sa tii cont numai de parerea ta (pentru a nu fi subiectiv), de aceea ceri sfatul unui prieten, care prieten…poate modifica si el adevarul in cazul unor circumsante din care te-ar determina sa fii si mai trist. Dar sa presupunem ca este obiectiv, pentru a avea o parere cat de cat mai precisa, e foarte bine sa-i ceri parerea.. cu toate ca fiecare om percepe lumea dupa cum vrea.

„Asadar, cine sunt eu? Cel din testele de personalitate? Dar ele nu fac decat sa ma decupeze-n diapozitive subtiri. In momente diferite, dupa ele, am personalitati diferite. Interiorul nostru nu e insa un album de fotografii. Noi nu suntem obiecte, ci procese. Eu sunt, in cele din urma, cautarea mea de sine. Exist pentru ca ma caut pe mine insumi. Nu ma caut ca sa ma gasesc: faptul ca ma caut pe mine insumi este semnul ca deja m-am gasit.” (Mircea Cartarescu – “De ce iubim femeile?”)

Pana la un punct suntem toti la fel, pentru ca in fapt..suntem niste clone. Toti facem aceleasi activitati din aceleasi tipare, ne trezim dimineata, bem cafeaua, pana si cafeaua ne miroase la fel, mergem la scoala…invatam dupa aceeasi carte de chimie. Si cand venim de la scoala, toti mancam. Vezi cat putem sa semanam? Dar…fiecare ne cream universul nostru, prin acelasi proiector, in care doar noi existam. Si introducem si ceilalti oameni ca niste planete, mai mult sau putin departate, mai mult sau mai putin legate intre ele.

[cliseu:] Intotdeauna trebuie sa fii tu. Sa fii natural, sa-ti pastrezi conditia sociala. Nu incerca sa fii altfel decat asa cum esti tu de fapt, pentru ca nu te poti impotrivii destinului (ar fi un gest de hybris), multumeste-te asa cum esti si fii sigur ca exista oameni care te accepta asa , te apreciaza, tu..poate chiar esti soarele din cerul cuiva. Daca cineva te iubeste, atunci te iubeste si sarac lipit pamantului, te iubeste si fara o mana, te iubeste si fara parfumul tau, te iubeste .

„Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi.” (James Dean )

Carpe diem..

Reclame

2 răspunsuri to “Sunt asa cum traiesc, traiesc asa cum sunt”

  1. Este geniala.”Nu-i asa”,Andy? Asa este.

  2. Toti suntem unici, la fel ca toti ceilalti.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: