Alexandru Orlando
visez enorm, colorat în demenţă

Sport


Pentru că sportul e un element important în viaţa mea, aş dori să prezint măcar în acest post câteva lucruri despre ce îmi place în materie de sport, sportivi favoriţi…etc. Sportul meu preferat este patinajul artistic. Însă îmi mai plac (atât să privesc la tv pe unele, cât şi să practic – cele pe care le-aş putea practica) şi înotul, gimnastica, tenisul, handball-ul, sărituri cu schiurile, atletism … :). Şi da, ai văzut bine, nu îmi place fotbalul, bine să zicem că spun asta şi pentru că eu sunt perfect paralel cu acest sport, chiar nu am înclinaţii, dar nici aşa în general, e un sport care îţi creează nervi şi e practicat de tot toate soiurile de proşti care se îmbogăţesc doar prin simplul fapt că acest sport al picioarelor e foarte bine cotat şi văzut de toţi gură-cască, care îl urmăresc.

Şi trecând la sportivi favoriţi, de ce sunt sportivii mei favoriţi/preferaţi? în primul rând că sunt foooarte buni în domeniul pe care îl practică şi în al doilea rând că sunt nişte figuri remarcante, atitudinile pe care le au, declaraţii, felul de a fi (şi astea contează).

Cu ce să încep?

Voi începe prin a o prezenta pe Nadia Comăneci. Cu toţi o cunoaştem pe Nadia, sportiva care a adus numele României pe tot mapamondul. Rămâne gimnasta care a obţinut primul 10 din istorie, fiind un simbol al perfecţiunii. Nadia este de 5 ori campioană olimpică , a fost de 2 ori campioană mondială şi de 9 ori campioană europeană.

continui prin a-l face cunoscut pe Evgeni Plushenko.

Domnul Plushenko. Patinatorul extraordinar al Federaţiei Ruse, pe care am avut privilegiul de a-l vedea la un spectacol la Bucureşti. La 4 ani începea acest sport, iar apoi lăsă în urmă o carieră de invidiat, avea să devină campion şi vice campion olimpic, de 3 ori campion mondial, de 5 ori campion european, de 8 ori câştigător al cupei Rusiei şi nenumărate alte medalii. Acum a revenit şi sperăm să abie în continuare rezultate favorabile.

că tot suntem la patinaj, Irina Slutskaya

Irina a fost o patinatoare deosebită, foarte plăcută de public. De-a lungul carierei a obţinut rezultate notabile: vice campioană olimpică, de 2 ori campioană mondială şi de  7 ori campioană europeană.

Următorul sportiv, cred că nu mai are nevoie de nicio prezentare.  Roger Federer.

La 21 de ani (în 2003) câştiga primul său turneu de mare Slam din carieră, Wimbledon (chiar pe cel mai mare). Restul e istorie:  de 6 ori câştigător ai Wimbledon-ului, de 5 ori câştigător al US-Open-ului, de 3 ori câştigător al Australian Open şi odată câştigător al French Open-ului. Acest tenisman genial, a câştigat tot ce se punea câştiga în acest sport şi a devenit cel mai mare jucător al tuturor timpurilor.


Anunțuri

Un răspuns to “Sport”

  1. dar de ce nu spui nimic si de basket eventual de kobe bryant?:)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: