Alexandru Orlando
visez enorm, colorat în demenţă

Crezi în Dumnezeu ?


Când spui „crezi în Dumnezeu”, de fapt la ce te referi ? Te referi la faptul că tu crezi în existenţa unei forţe divine care guvernează tot ce este prin jurul nostru şi încă nu îţi pot închipui cât, eşti conştient de existenţa lui Dumnezeu. Sunt 2 categorii de oameni : cei ce preferă viaţa materială , cei ce preferă viaţa spirituală (cei ce nu pun accentul pe ceea ce se vede intr-o lume a iluziilor). Posibililele explicaţii că nu ar exista Dumnezeu, aşa zise raţionale sunt produsul epocii renascentiste care a creat cu scopul de a controla fiinţa umana , cam tot ceea ce noi numim stiinţă . De fapt termenul de stiinţă a fost inventat tot de cler catolic.

Credinţa în Dumnezeu este a inimii. Credinţa nu se supune raţiunii sau logicii , precum iubirea nu se supune raţiunii. Avem cel puţin 2 cuvinte cu înţelesuri diferite  :- a crede – / a judeca (logic) .
Se pot arăta o multitudine de articole serioase , … cercetatori , doctori care conclud că există viaţă dincolo de moarte .
Ceea ce doresc cei care nu cred („ateii”) este liberatatea de normele morale divine. EI CHIAR PRIN FAPTUL CĂ VORBESC DESPRE DUMNEZEU , ATESTĂ EXISTENŢA LUI; CĂCI „NIMIC” NU EXISTA. ORICE CUVINT DEFINEŞTE CEVA. VORBIND DESPRE , SCRIIND DESPRE , FOLOSIND CUVINTUL „DUMNEZEU” NOI ATESTAM EXISTENŢA LUI . Simplu si logic. Cuvântul „nimic” apare din pură speculaţie filozofică. Ştiintific cuvântul „nimic” nu are sens. Definiţia cuvântului „nimic” este dată exclusiv pentru sistemul filozofic care l-a creat.

Petre Ţuţea :

„Adevarul dacă nu este revelant , intelectul e neputincios , el poate să-l primească nu poate să-l caute şi să-l determine.”

„Lumea dogmelor este opusă lumii normelor.”

„Credinţa este incidenţa divină care poate revela adevarul.”

„Dacă nu există credinţă şi nu există Dumnezeu, nu există adevăr.”

Unde este mintea ? De unde vin gindurile ? Cine produce gindurile pe care le foloseste mintea in procesul nimit gindire ? … De unde, dacă nu există Dumnezeu?

„Vazut-am Lumina cea adevarată , primit-am Duhul cel ceresc , aflat-am credinţa cea adevărată , Prea Sfintei Treimi închinindu-ne că aceasta ne-a mîntuit pe noi ”

Noi va trebui să gasim calea de intoarcere ACASĂ – adică la Dumnezeu . Această întorcere are o singură cale, Hristos Dumnezeul si Mântuitorul nostru. Timpul e scurt si trecător . Timpul nu stă pe loc. Noi avem muntele nostru de urcat . Trebuie să muncim cu speranţa primirii cununilor duhovniceşti. Asta este ţelul nostru în viaţa aceasta pământească . Dumnezeu-Fiul Iisus Hristos , ne-a promis mântuirea , nu însa că vom trăi ziua de mâine. Deci nu amâna pe maine ce poţi , trebuie să faci astăzi.

Eu nu pot să spun despre mine că sunt un adevărat credincios pentru că nu prea merg la Biserică, recunosc. Dar consider că mai bine decât sa merg la Biserică dimineaţa şi mai târziu să fac numai rele şi tot felul de chestii, cum fac multe persoane mai bine nu. Ştiu că greşesc când nu merg la Biserică, mă duc deobicei la sărbătorile importante. Nu ştiu. Îmi pare rău. Sunt botezat ortodox. Mă închin la fiecare Biserică. Mă rog seara. Am încredere că mereu este cineva acolo sus care să aibe grijă de mine şi mereu mă ajută, sunt foooarte sigur de asta. Cred în Dumnezeu. Ar trebui să o faci şi tu şi să laşi prostiile. Gândeşte-te…dacă te năşteai cu Sindromul Down? Dacă rămâneai fără un picior într-un accident. (da, ai putea zice, cum mi s-a mai răspun, că da, e greşeala mea şi na…plătesc, dar nu a influenţat nimeni cu nimic. NU E AŞA!) La o operaţie pe inimă de exemplu, e de ajuns ca unul din doctori să ii dea peste mână puţin, evident din greşeală, o mică atingere şi poate fi fatală…tu chiar nu te gândeşti că cineva are grijă acolo sus să nu se întâmple asta? Zicea cineva: că Dumnezeu nu mi-a făcut nimic bun şi nimic rău. Mare greşeală. În primul rând Dumnezeu face numai bine. În al doilea rând, sigur ţi-a făcut şi ţie. 🙂 . Nu exită coincindenţe. Şi ştii când nu vrei să accepţi ceva, poate să îţi dea şi cu ceva în cap şi tot nu accepţi. Nu trebuie să porneşti de la o idee negativă. Să laşi să ţi se explice şi să vezi că au dreptate. Nu uita că trebuie să vrei şi tu. „Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi; dacă Mă veţi căuta cu tot dinadinsul, Mă voi lăsa găsit.” Acceptă-l pe Dumnezeu, caută-l, primeşte-l că e bine.

Şi să ne gândim la ceva. Dacă unii zic că nu cred în Dumnezeu, meseria aceea numită preot, ar fi total în plus, dar total. Şi altceva: anii…de ce toţi zicem: după Hristos. Îi acceptăm existenţa. De fapt, cu toţi ştim că există, dar unii vor să fie mai diferiţi şi au ales total greşit calea prin care să facă asta, să iasă din normalitate. Sunt multe chestii…planeta noastra, este perfectă. Mărimea ei, permite existenţa atmosferei noastre pentru a întreţine viaţa, fără să mai existe şi alte gaze care ar fi nocive. Dacă ar fi mai mare ar mai atrage şi alte gaze, dacă ar fi mai mică nu ar putea ţine atmosfera, pe urmă poziţionarea ei, uitaţi-vă la restul planetelor, ori ar îngheţa totul, ori ar fierbe. Este poziţionată perfect. Şi + existenţa oamenilor. Nu cred în darwinism, nu..nu ne tragem din maimuţe, din nişte fiinţe atât de inferioare să ajungem oameni? Oamenii sunt nişte fiinţe semi-perfecte. Albert Einstein, de care cu toţi am auzit a fost ateu. Şi? Să îl urmăm? NU! Să nu uităm că Einstein a contribuit la dezvoltarea bombei atomice, deci judecaţi şi voi cât bine a făcut şi ce intenţii bune avea. Deşi probabil cel mai bun argumenet ar fi existenţa lui Iisus, că ni s-a arătat, că a înviat…:).

Dumnezeu există! Toţi credem în el. Mulţumesc unchiului meu, Adrian pentru ajutor !

Anunțuri

Un răspuns to “Crezi în Dumnezeu ?”

  1. Îmi permit să adaug că, şi politic, regimurile care au fost bazate pe ateism sau lipsite de o componentă creştină, vezi socialismul (cu derivatele stalinism şi comunism), nazismul sau capitalismul american, se confruntă cu probleme mari. Bănuiesc că nu ai auzit de regimul de „extremă dreaptă” catolic din Portugalia. Asta e fiindcă nu a ieşit cu nimic în evidenţă, totul a mers perfect normal acolo.
    Apropo de meseria de preot, un ateu ţi-ar răspunde imediat că misiunea preotului este să închidă minţi şi să îndoctrineze. Cu toate că mie nu mi s-a părut că ar închide minţi, ba din contră, plus că îndoctrinarea mi s-a părut pur pozitivă.
    Eu am încercat să „cercetez” cu mintea mea limitată existenţa Lui Dumnezeu, să pricep mecanismele lumii, şi după „cercetarea” mea am ajuns la concluzia că, după o judecată logică şi de bun simţ, tot la Dumnezeu ajungi (recte, ştiinţa conduce la credinţă).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: