Alexandru Orlando
visez enorm, colorat în demenţă

Freddie Mercury


Când mă înveţi şi pe mine cum se începe un articol despre Freddie ? Cum să scriu despre Freddie Mercury?! Cum să mă limitez cu gândurile, impresiile, ideile mele despre Freddie Mercury într-un post pe blog?  E Freddie. Freddie. Freddie, cel care m-a făcut să descopăr sensul cuvântului „muzică”, adevăratul sens. Cel care m-a făcut să cred că definiţia dată în DEX : ” MUZICA, (4) muzici, s.f. 1. Artă de a exprimă sentimente şi idei cu ajutorul sunetelor combinate într-o manieră specifică. 2. Ştiinţă a sunetelor considerate sub raportul melodiei, al ritmului şi al armoniei. 3. (Adesea fig.) Creaţie componistica, melodie, cântec; p. ext. executare sau audiere a unei compoziţii muzicale.  Expr. (Fam.) A-i face (cuiva) muzică = a-i face (cuiva) gălăgie, scandal. 4. Orchestră. Muzică militară = fanfară. Muzica sferelor = pretinse sunete bizare emise de vânturile solare şi de pulsaţiile corpurilor planetelor; cântecul planetelor. ” Din laţ., it. musică, fr. musique, germ. Musik.” poate să se apropie de ceea ce făcea el.

Ce aş putea să spun despre el? În afară de generalităţile că s-a născut sub numele de Farrokh Bulsara, la 5 septembrie 1946 în Stone Town, Zanzibar, fiind primul copil al familiei, el mai având o soră mai mică – Kashmira. Nu cred că mai este nevoie să spun că a fost solistul legendarei trupe Queen, un show-man adevărat, cel care a creat cel mai mare concert al tuturor timpurilor la Wembley 1986.

Şi dacă tot vorbim de istorie. Totul este la superlativ legat de el şi trupă. Un singur lucru nu este la superlativ legat de el, şi anume orientarea sexuală, marele minus al vieţii sale (era bisexual), cel care poate i-a mai ştirbit puţin din popularitate. Revenind la superlativ, trupa Queen a fost declarată cea mai bună trupă a tuturor timpurilor, într-un sondaj brinatic (devansându-i pe cei de la Beatles). Melodia „Bohamian Rhapsody” , de asemenea a fost declarată cea mai bună melodie care a putut fi creată vreodată de creierul uman. Poate că vi se pare că exagerez, că da…sunt fan. Credeţi şi voi cât vreţi. [P.S. Bohemian Rhapsody chiar e genială :D].

Dacă te interesează şi cum a murit…a murit de SIDA, la vârstă de 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991. 😦 …

Ce să mai spunem…cuvintele sunt în plus, Freddie a fost genial, omul cu o voce extraordinară, una din cele mai bune voci pe care le-a avut planeta, categoric după mine, cel mai mare cântăreţ din toate timpurile.

Nu-mi păsa dacă mor mâine, am trăit cât pentru o sută de vieţi

Anyway…cum am spus de la început, eu nu pot să scriu despre Freddie. Ce pot să spun este că Freddie Mercury nu se naşte odată la o sută de ani sau la o mie de ani, Freddie Mercury se naşte odată. Şi…cu siguranţă dacă nu se năştea, trebuia să îl inventăm ! Îmi pare rău că m-am născut prea târziu că să îl mai prind în viaţă. Sau că el s-a născut prea devreme, şi a murit prea devreme. Dar cu siguranţă, că odată cu el, a murit şi o mare parte din muzică. A PLECAT, da…de ce nu poţi să accepţi asta? A plecat dintre noi. Nu îl vom mai avea niciodată.
E în cer, ne priveşte, te priveşte şi pe tine.

freddie_mercury_1

Te iubim şi nu te vom uita niciodată!

„Ready, Freddie ! „

Anunțuri

Niciun răspuns to “Freddie Mercury”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: